میکرونیدلینگ

مصریان باستان در قدیم به دنبال روشی جهت جوانسازی و صاف بودن پوست صورت خود بودند. طبق کتاب ها و آثار باقی مانده از آن دوران مصریان باستان با استفاده از از انواع ماسک خشن و پودر مرمر پوست خود را لایه برداری می کردند. والبته رسیدن به نتایج شگفت انگیز یعنی پوستی صاف و عاری از لک آن ها را وادار به انجام چنین کاری می کرد. طبق تحقیقات انجام شده ایجاد چنین جراحات ریزی در پوست که مکانیسم ترمیم کننده پوست را فعال می کند و باعث تولید کلاژن بیشتر رفع چین و چروک و جوانسازی پوست به صورت شگفت انگیزی است. امروزه این روش جوانسازی پوست را با میکرونیدلینگ می شناسیم. در ادامه این مقاله با ما  همراه باشید که قصد داریم هر آن چیزی که درباره میکرونیدلینگ باید بدانید را به صورت مفصل شرح دهیم.

میکرونیدلینگ چیست؟

میکرونیدلینگ که به درمان تحریک کلاژن سازی PCI معروف است. با استفاده از سوزن های بسیار ریز، میکروکانال‌هایی در اپیدرم و درم ایجاد می‌گردد. این روش سبب می شود لایه بالایی پوست به عمق حدودا ۲ میلی متر سوراخ شود و زخم هایی ریز روی پوست ایجاد گردد. میکرونیدلینگ موجب می گردد پوست تحریک شده و فیبرهای کلاژن و الاستین جدید بسازد. در این روش در پاسخ به محرک، پوست برجسته و ضخیم شده و جای زخم ناپدید وخطوط باریک و چین و چروک کم می‌شود.

 

 

کاربرد میکرونیدلینگ چیست؟

جوانسازی پوست

رفع چین و چروک و جوانسازی پوست

با افزایش سن به مرور کلاژن پوست کاهش می یابد و پوست افتاد و چین و چروک می شود. با انجام پروسه میکرونیدلینگ  پوست جهت ترمیم خود کلاژن تولید می کند. و رفته رفته پوست شفاف و شاداب تر می شود.

 

درمان اسکار

درمان اسکار، جای جوش و آکنه

با انجام میکرونیدلینگ روی ناحیه اسکار و جای جوش باعث تحریک کلاژن در ان ناحیه و ترمیم دوباره پوست می شود. و رفته رفته بعد چند جلسه جای جوش های فرو رفته روی صروت کم کم صاف می شود.

 

کاهش ترک های حاملگی

کاهش ترک های حاملگی و چاقی

یکی از قابلیت های پوست خاصیت کشسانی بودن آن است. حال اگر در یک مدت زمان کوتاه حجم ناحیه از بدن مانند شکم سریع رشد کند(به دلیل بارداری و چاقی) در این حالت ترک های روی پوست ظاهر می شود. که میکرونیدلینگ تا حد زیادی می تواند این ترک ها را کاهش دهد.

 

دیگر کاربرد های میکرونیدلینگ

  • درمان منافذ باز پوست
  • جوش های سر سیاه
  • رفع افتادگی و شل شدن پوست
  • تیرگی و گودی زیرچشم
  • ریزش موی سر

 

عوارض جانبی فرایند میکرونیدلینگ چیست؟

خوشبختانه این روش به دلیل غیرتهاجمی بودن علاوه بر نتایج بسیار درخشان اثر جانبی زیادی وجود ندارد و در 150000 مورد از این عمل حتی یک عارضه جانبی هم گزارش نشده است.

 

قیمت و هزینه میکرونیدلینگ

طول درمان 4 تا 6 جلسه هر 30روز یکبار (تعداد جلسات مورد نیاز در افراد مختلف متفاوت است)

  • قیمت هر جلسه از 150 تومان ( انجام توسط پزشک زیبایی و در کلینیک )

 

تعداد جلسات میکرونیدلینگ

تعداد جلسات میکرونیدلینگ برای جوانسازی پوست و تحریک کلاژن 3 جلسه است.

تعداد جلسات میکرونیدلینگ برای درمان اسکار و جای جوش فرو رفته صورت بین 3 تا 6 جلسه است. که بستگی به عمق و نوع فرو رفتگی و اسکار دارد.

فواصل بین جلسات میکرونیدلینگ 4 تا 6 هفته است که این زمان برای فرصت دادن به پوست جهت ترمیم می باشد.

هر جلسه میکرونیدلینگ بین 15 تا 45 دقیقه بسته به وسغت ناحیه مورد نظر است.

 

 

چه کسانی نباید میکرونیدلینگ انجام دهند؟

  1. افرادی که زخم، بریدگی یا خراشیدگی‌های باز روی پوست‌شان دارند.
  2. افرادی که در سه ماه گذشته اکوتان (ایزوترتینوین) مصرف کرده‌اند
  3. کسانی که طی یک سال گذشته، پوست‌شان تحت پرتودرمانی و اشعه‌درمانی قرار گرفته‌
  4. مبتلابه عفونت پوستی، بیماری‌های پوستی و هر پس سیمپلکس هستند
  5. خانم‌هایی که دوران بارداری و شیردهی را می‌گذرانند.
  6. افراد باسابقه ابتلا به کلوئید یا مناطق زخم بزرگ یا کندی در بهبود زخم.
  7. بیماران هموفیلی و کسانی که از آسپرین و داروهای ضدانعقاد خون استفاده می‌کنند.

 

توصیه ها قبل از میکرونیدلینگ

  • حداقل تا 6 ماه قبل از میکرونیدلینگ از مصرف داروی راکوتان اجتناب کنید.
  • حداقل تا یک هفته قبل از میکرونیدلینگ از مصرف کرم های موضعی که باعث حساسیت پوست می شوند مانند رتینوئید ها، آنتی بیوتیک های موضعی، لایه بردارها و ماسک های لایه بردار، اسیدهایی مانند AHA و BHA که احتمال دارد پوست را خشک و تحریک کنند، سالیسیلیک اسید، بنزوئیل پراکساید، هیدروکینون و… استفاده نکنید.
  • تا دو هفته قبل از میکرونیدلینگ از مصرف دارو های ضد التهاب مانند ایبوپروفن، ژلوفن و آسپرین خودداری کنید.
  • تا دو هفته قبل از میکرونیدلینگ هر گونه فعالیتی که باعث سوختگی پوست شما مانند لیزر IPL و تابش نور مستقیم خورشید اجتناب کنید.
  • تا یک هفته قبل از میکرونیدلینگ از وکس کردن و استفاده از کرم موبر در ناحیه تحت عمل میکرونیدلینگ خودداری کنید.

 

مراقبت بعد از میکرونیدلینگ

  • از هیچ کرم مراقبتی، لوازم آرایشی و حتی ضد آفتاب تا 24 ساعت استفاده نکنید. زیرا ممکن است باعث عفونت پوست شما شوند.
  • تا 24 الی 48 ساعت از انجام فعالیت های که باعث تعریق می شود مانند ورزش، سونا و جکوزی جلوگیری کنید.
  • حداقل 6 ساعت بعد از میکرونیدلینگ صورت خود را با آب سرد و شوینده ملایم به آرامی شستشو دهید.
  • تا یک هفته بعد از میکرونیدلینگ از داروی های مسکن ضد التهاب مانند ایبوپروفن، ژلوفن و آسپرین استفاده نکنید.
  • از کمپرس یخ و کرم های ترمیم کننده بر روی پوست خود خوداری کنید. اجازه بدهید که ترمیم توسط خود پوست انجام بشود.
  • قبل و بعد از خواب هم پوست خود را با شوینده مناسب بشورید. و با حوله تمیز و خشک پوست خود را خشک نمایید.
  • تا دو هفته سعی کنید در معرض آفتاب قرار نگیرید. در صورت قرار گرفتن سعی کنید از کرم ضد آفتاب استفاده کنید.
  • تا دو هفته از تونر های حاولی الکل دوری کنید.

 

خطرات ناشی از عفونت پس از عمل

ازآنجایی‌که کانال‌های ریز که در اثر سوزن ایجادشده‌اند ظرف مدت یک ساعت بسته می‌شود و این روش تحت شرایط کلینیک انجام می‌پذیرد پس بروز عفونت پس از عمل بعید است. البته افرادی که این عمل را در آرایشگاه‌ها انجام می‌دهند ممکن است با مشکلات زیادی ازجمله عفونت مواجه شوند.

 

سوالات متداول میکرونیدلینگ

 

1 – آیا میکرونیدلینگ امن است؟

استفاده از این روش کاملا امن و بی خطر می باشد و تاثیری مستقیم بر جای جوش های صورت و جوانی و شادابی صورت دارد، در نتیجه لازم است به افرادی که قصد انجام این کار را دارند این اطمینان خاطر را داد که خطری در این راه آنها را تهدید نخواهد کرد.

2 – آیا من کاندیدای مناسب استفاده از روش میکرونیدلینگ هستم؟

میکرونیدلینگ صورت را می‌توان بدون خطر روی انواع رنگ و نوع پوست مورداستفاده قرارداد؛ زیرا در این روش اپیدرم و به‌طور خاص ملانوسیت ها در منطقه بازال دست‌نخورده باقی می‌ماند؛ و خطر تغییر رنگ‌دانه یا هایپرپیگمانتسیوم التهابی پس از عمل کم است. میکرونیدلینگ پوستی می‌تواند مناطقی حساس و شکننده پوست را که با سایر روش‌ها نمی‌توان درمان نمود تحت درمان قرارداد. این مناطق شامل چشمان، گردن و پشت دستان است.

3 – دلیل قرمزی بعد از میکرونیدلینگ؟

دلیل قرمزی بعد از میکرونیدلینگ به خاطر التهاب و رها شدن هیستامین در پوست است. و در هر شخصی فرق دارد، این به خاطر متغیر بودن درمان هر شخصی است به همین دلیل نمی توان جواب سرراستی درباره مقدار قرمزی هر فردی بعد از میکرونیدلینگ داد. در اکثر اوقات عمق کارتریج یا سوزن و دفعات عبور سوزن از یک ناحیه مدت زمان طول کشیدن قرمزی هر شخص را مشخص می کند. به طور متوسط عمق ۱ میلیمتری سوزن باعث قرمزی یک روزه در شخص می شود. در حالت کلی با توجه به نوع میکرونیدلینگ مدت زمان قرمزی ۱۲ تا ۷۲ ساعت طول می کشد.

4 – چقد طول می کشد قرمزی پوست از بین برود؟

قرمزی پوست بعد از 3 تا 4 روز به مرور از بین می رود. عواملی که در قرمز پوست دخیل هستند عبارتنداز:

  • نوع میکرونیدلینگ
  • عمق میکرونیدلینگ
  • تعداد سوزن های دستگاه
  • سوزن های عایق و غیر عایق
  • انرژی دستگاه نیدلینگ

 

5 – آیا میکرونیدلینگ با درد همراه است؟

درد مختصر و سوزش در این روش حس می‌شود که غیرقابل‌تحمل نخواهد بود ولی معمولاً پزشک با توجه به خواست بیمار قبل از میکرونیدلینگ صورت، از کرم‌های بی‌حس‌کننده استفاده می‌کند تا دردی که در طول این عمل حس می‌شود کاهش یابد.

6 – چقدر طول میکشد تا نتایج میکرونیدلینگ مشخص شود؟

در بسیاری از افراد به مدت 24 تا 48 ساعت پس از میکرونیدلینگ، حالتی مانند حالت آفتاب‌سوختگی اندک، قرمزی و کمی تورم در پوست رخ می‌دهد و ممکن است کبودی و خونریزی خفیفی نیز ایجاد شود. در ظرف یک تا دو هفته پس از درمان پوست نرم‌تر و شفاف‌تر شده اما ماه بعد اثر کامل این درمان مشهود می‌گردد.

7 – آیا میکرونیدلینگ نیاز به استراحت و دوره نقاهت دارد؟

خیر. واکنش‌های التهابی پوست بسیار اندک است و ظرف چند ساعت از بین می‌رود و رنگ قرمز پوست نیز به رنگ صورتی درمی‌آید و ممکن است 12 تا 48 ساعت باقی بماند. جهت کاهش قرمزی پس از عمل، استفاده از اسید هیالورونیک توصیه می‌شود و جهت حفاظت از پوست بهتر است از ضد آفتاب حاوی زینک استفاده شود. پس‌ازاین عمل می‌توان از لوازم‌ آرایشی ملایم استفاده نمود.

8 – آیا می‌توان از میکرونیدلینگ روی هر رنگ پوست استفاده برد؟

بله. برخلاف انواع لیزر که معمولاً در انتخاب رنگ پوست باید دقت شود میکرونیدلینگ را می‌توان روی همه انواع رنگ‌ها و انواع پوست‌ها استفاده کرد. هیچ خطر در رابطه با التهاب پس از عمل و هایپرپیگمنتیشن وجود ندارد.

9 – پس از درمان از چه موادی نباید روی پوست استفاده کرد؟

جهت اطمینان از بهبودی بهتر است 2 تا 3 روز از محصولات AHA(اسید گلیکولیک)، رتینول و مواد حاوی اسید یا فعال‌کننده خودداری شود؛ و نباید در برابر خورشید قرار گرفت یا می‌توان از ضد آفتاب حاوی روی استفاده برد. معمولاً پزشک بعد از عمل داروهای موردنیاز و همچنین کرم‌های مناسبی را به فرد معرفی می‌کند.

 

 

فرق میکرونیدلینگ با مزوتراپی

فرق میکرونیدلینگ با مزوتراپی در این است که در روش میکرونیدلینگ پوست به صورت طبیعی از طریق کانال های ریز ایجاد شده روی پوست تحریک شده و تحریک پوست سبب رفع مشکلات پوستی آقایان و بانوان می شود. و خود پوست سبب کلاژن سازی شده و تغیرات در جلسه دوم قابل مشاهده برای همه نوع پوست است. اما در مزوتراپی تزریق مکرر مواد جوانساز به لایه های زیرین پوست است. و زمان بیش‌تری به نسبت میکرونیدلینگ برای تغیر و بهبود پوست نیاز دارید.

 

انواع دستگاه‌های میکرونیدلینگ کدام‌اند؟

۱. دستگاه درمارولر

 

در نگاه اول ظاهر دستگاه «درمارولر» شبیه قلم‌موهای غلتکی کوچک رنگ‌آمیزی زوایایی از ساختمان است که دسترسی به آنها مشکل است. در سر این ابزارها یک سیلندر گرد وجود دارد که حول یک محور افقی می‌چرخد و روی سطح دوار آن حداقل ۲۰۰ سوزن بسیار ریز قرار داده شده است. در قسمت بالای درمارولر هم یک دستگیره وجود دارد که از آن برای حرکت‌دادن غلتک بر روی سطح پوست صورت استفاده می‌شود.

پزشک این وسیله غلتک‌مانند را با فشار مختصری روی پوست صورت می‌غلتاند و در نتیجه، در مسیر حرکت، درمارولر صدها سوراخ ریز روی پوست ایجاد می‌کند. اگر چه برخی افراد از این دستگاه به‌عنوان یک دستگاه میکرونیدلینگ خانگی هم استفاده می‌کنند، توصیه‌ی پزشکان این است که بهتر است این کار در مطب پزشک و مراکز تخصصی انجام شود.

۲. دستگاه درماپن

 

ظاهر «درماپن» دقیقا شبیه خودکاری با نوک گرد و مدور است که سوزن‌های ریزی روی نوک آن تعبیه شده است. نوک این وسیله و سوزن‌های آن به‌وسیله یک موتور الکتریکی کوچک حرکت داده می‌شود. وقتی که سوزن‌های درماپن به حرکت در می‌آیند، شبیه به حرکت مُهر زدن، به داخل پوست فرو می‌روند و خارج می‌شوند و به این ترتیب تعداد زیادی سوراخ بسیار ریز در پوست ایجاد می‌کنند. برخی افراد از این دستگاه در منزل هم استفاده می کنند که به‌نظر می رسد، ایده‌ی جالب و ایمنی نباشد. در مجموع، از هر دو دستگاه درمارولر و درماپن برای تحریک پوست برای ساخت طبیعی کلاژن استفاده می‌شود.

۳. دستگاه درما‌استامپ

«درما‌استامپ» از نظر ظاهری بسیار شبیه به درماپن است؛ با این تفاوت که اندازه‌ی نوک آن بزرگ‌تر و تعداد سوزن‌های آن بیشتر است. این وسیله می‌تواند به‌وسیله‌ی دست و یا موتور الکتریکی حرکت کند. عملکرد درمااستاپ هم شبیه به درماپن به‌صورت مهرزدن است. به این ترتیب که روی پوست نمی‌غلتد، بلکه سوزن‌های ریز در حرکتی شبیه به مُهرزدن در پوست فرو می‌روند. روش کار درما‌استامپ شبیه دستگاه تاتوست، اما تفاوتش این است که به‌جای یک سوزن، تعداد زیادی سوزن ریز به‌صورت هم‌زمان در سطح پوست فرو می‌روند و البته از رنگ یا جوهر تاتو هم خبری نیست.

۴. دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم دیود و نور (LED)

در این دستگاه میکرونیدلینگ از سیستم دیود و نور LED برای جوان‌سازی پوست استفاده می‌شود. با این همه، هنوز نتیجه‌ی تحقیقات قطعی در مورد عملکرد بهتر این دستگاه نسبت به مواردی که در بالا ذکر شد، گزارش نشده است.

۵. دستگاه میکرونیدلینگ با سیستم امواج رادیویی

روش کار جدیدترین دستگاه میکرونیدلینگ به این صورت است که سوزن‌های ظریفی که در میان آنها امواج رادیویی رد‌و‌بدل می‌شود وارد پوست می‌شوند و انتقال امواج رادیویی از این طریق، سبب ایجاد گرما در زیر پوست و در نتیجه کلاژن‌سازی می‌شود. در این مورد هم هنوز نتایج معتبری مبنی بر تأثیر بیشتر این دستگاه‌ها در جوان‌سازی پوست نسبت به دستگاه‌های قدیمی‌تر گزارش نشده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *