راکوتان یکی از داروهایی است که به وفور برای درمان آکنه مورد استفاده قرار می گیرد. این دارو از مشتقات ویتامین A بوده و برای درمان آکنه های کیستیک که با شدت بالا در پوست صورت و بدن ایجاد می شوند، تجویز می شود. از آنجاییکه این دارو پوست را نسبت به نور حساس می کند در دوران مصرف آن نباید لیزر موهای زائد انجام دهید. در غیر این صورت دچار آسیب های پوستی شدید خواهید شد که با تاخیر زیاد بهبود یافته و زیبایی ظاهری پوست شما را برای مدت زیادی از بین می برند.

 

در صورت مصرف راکوتان می توانم لیزر کنم؟

راکوتان یا ایزوترتینوئین یک داروی پرکاربرد برای درمان آکنه های شدید است. وقتی از این دارو استفاده می کنید باید از پوست خود در برابر نور آفتاب محافظت کنید و تا جاییکه امکان دارد با پوشش مناسب از منزل خارج شوید. این دارو پوست را به شدت نسبت به نور حساس می کند و احتمال سوختگی و عوارض ناراحت کننده دیگر را افزایش  می دهد.

همانطور که می دانید لیزر موهای زائد با استفاده از پرتوی نور انجام می شود. پرتوی نور توسط ملانین موجود در فولیکول موها جذب شده و با ایجاد گرما آن را تخریب می کند.

در صورت مصرف راکوتان نباید لیزر موهای زائد انجام دهید. زیرا پرتوهای لیزر از پوست عبور می کنند و شما در معرض آسیب قرار می دهند. جذب بیش از حد نور توسط پوست در این شرایط می تواند باعث ایجاد لک های تیره و سوختگی شود.

حتما به این مسئله توجه داشته باشید زیرا حساسیت پوست شما نسبت به نور در حین مصرف این دارو باعث عوارض جدی و جبران ناپذیر خواهد شد. ظاهر پوست در این شرایط نه تنها صاف و یکدست نخواهد شد بلکه دچار لک ها و زخم هایی می شود که به زودی درمان نمی شوند. بنابراین در صورت مصرف قرص های ممنوعه که باعث ایجاد واکنش حساسیت نوری می شوند از لیزر موهای زائد خودداری نمایید.

قرص راکوتان

بخوانید: هزینه لیزر موهای زائد برای خانم ها چقدر است؟ 1403

چه مدت بعد مصرف راکوتان می توان لیزر کرد؟

مصرف داروی راکوتان پوست شما را نسبت به نور حساس می کند و طی دوره مصرف باید کمتر در معرض نور قرار بگیرید. طی دوره مصرف راکوتان استفاده از ضد آفتاب را جدی گرفته و حد الامکان در معرض نور آفتاب قرار نگیرید تا از عوارض جانبی این قرص دور بمانید. اگر می خواهید لیزر موهای زائد انجام دهید حداقل باید از آخرین باری که راکوتان مصرف کرده اید 6 ماه گذشته باشد. با گذشت زمان بقایای این دارو از بدن دفع شده و حساسیت پوست نسبت به نور برطرف می شود. بنابراین با خیال راحت می توانید برای حذف موهای زائد از لیزر استفاده نمایید. برخی پزشکان تا یک سال بعد از مصرف راکوتان لیزر موهای زائد را توصیه نمی کنند.

لیزر مو

عوارض لیزر موی زائد در صورت مصرف راکوتان

راکوتان که برای درمان آکنه شدید تجویز می شود با لیزر موهای زائد تداخل داشته و جز داروهای ممنوعه است. مصرف همزمان این دارو با لیزر موهای زائد می تواند باعث واکنش های فتوتوکسیک و فتوآلرژیک شود که بسیار آسیب زا و خطرناک هستند. عوارض مصرف راکوتان همزمان با لیزر موهای زائد عبارتند از:

  • واکنش حساسیت بیش از حد در پوست
  • تجربه درد و سوزش بیشتر در حین لیزر
  • کاهش سرعت بهبود و ترمیم  زخم ‌ها
  • کاهش اثرگذاری لیزر موهای زائد
  • بروز عفونت و التهاب پوست
  • خارش های پوستی شدید
  • بروز توده‌ های غیر عادی در زیر پوست
  • پوسته ‌پوسته شدن شدید در محل لیزر
  • افزایش احتمال بروز اسکار و زخم پوستی
  • بروز التهاب در چشم ‌ها و لب
  • ایجاد کهیر و بثورات پوستی
  • سردرد و سرگیجه شدید

بخوانید:حقایق و تصورات نادرست در مورد لیزر موهای زائد

 

لیزر موی زائد با چه داروهای دیگری تداخل دارد؟

لیزر موهای زائد یک روش ایمن و کاربردی برای از بین بردن دائمی موهای زائد است. لیزر فولیکول های مو را هدف قرار داده و آسیبی به پوست اطراف یا ارگان های داخلی بدن نمی رساند. با اینحال زمانی که  از داروها استفاده می کنید ممکن است پوست شما نسبت به نور حساس شود. قرار گرفتن در معرض پرتوهای لیزر در این شرایط می تواند باعث عوارض شدید و ناخواسته ای شود که سلامت شما را به خطر خواهد انداخت. داروهایی که با لیزر موی زائد تداخل دارند عبارتند از:

  1. راکوتان و داروهایی حاوی ایزوترتینوئین: در صورت مصرف این داروها لیزر موهای زائد باعث زخم ها و اسکارهای پوستی خواهد شد زیرا پوست شما نسبت به پرتوی لیزر بسیار حساس است.
  2. داروهای هورمونی: مصرف این دارو که شامل قرص های ضد بارداری هم هست با ایجاد اختلال در چرخه رشد مو نتیجه لیزر درمانی را تحت تاثیر قرار داده و اثرگذاری آن را کاهش می دهد.
  3. قرص های ضد التهاب: مصرف این داروها باعث تعویق انداختن ترمیم زخم ها و اسکارهایی خواهد شد که ممکن است طی لیزر موهای زائد ایجاد شوند.
  4. داروهای آنتی آکنه خوراکی: مصرف این قرص ها چرخه رشد موها را تحت تاثیر قرار داده و از ریزش موهایی که تحت لیزر قرار گرفته اند جلوگیری می کند. بنابراین به جلسات بیشتری برای از بین بردن موهای زائد با لیزر نیاز خواهید داشت.
  5. داروهای ضدانعقاد خون: داروهایی از قبیل وارفارین و آسپرین باعث افزایش خطر خونریزی طی لیزر موهای زائد می شوند.
  6. داروهای ضدمالاریا: مصرف هیدروکسی کلروکین و کلروکین با افزایش حساسیت پوست به نور خطر سوختگی را حین لیزر موهای زائد افزایش افزایش می دهند.
  7. داروهای ضد قارچ: داروهایی مانند فلوکونازول و کتوکونازول که بسیار پرکاربرد هستند نیز با افزایش حساسیت پوست نسبت به نور می توانند با لیزر موهای زائد تداخل ایجاد کنند.
  8. مکمل های ویتامین: A  مصرف این مکمل ها مانند راکوتان حساسیت پوست را افزایش داده و موجب تجربه درد و سوزش بیشتر طی لیزر موهای زائد خواهد شد.
  9. آنتی بیوتیک ها: برخی از آنتی بیوتیک ها مانند تتراسایکلین ها باعث افزایش حساسیت پوست نسبت به نور می شوند و لیزر موهای زائد همزمان با مصرف آنها ممکن است باعث ایجاد لکه های تیره روی پوست شود.

برای جلوگیری از این وضعیت بهترین کاری که می توانید انجام دهید مشورت با پزشک قبل از لیزر موهای زائد است. شما باید پزشک را از همه داروهایی که مصرف می کنید مطلع سازید تا از عوارض لیزر دور بمانید.

بخوانید: آیا لیزر موی زائد باعث روشن شدن پوست می شود؟