اخیرا گزارش شده است که سه نفر از کسانی که تزریق ژل انجام دادهاند، نسبت به واکسن کرونای(COVID – ۱۹) مادرنا (Moderna) واکنش منفی داشتهاند. دو مورد از این موارد، پس از واکسیناسیون دچار تورم موضعی در ناحیه صورت شدند و مورد سوم دو روز پس از واکسیناسیون دچار مشکلاتی در ناحیه لب (که تزریق ژل انجام داده بود) شد. هر یک از این مشکلات پس از درمان با استروئید و آنتی هیستامین برطرف شد.
بنابراین سازمان غذا و داروی آمریکا قصد دارد این موضوع را در تجویز دارو مورد توجه قرار دهد. البته باید اشاره کنیم که تاکنون در افرادی که واکسن کرونای فایزر (Pfizer) را دریافت کردهاند، هیچ موردی گزارش نشده است.
حوادثی که گزارش شدهاند بسیار نادر هستند و خوشبختانه خیلی جای نگرانی نیست. واکنش های گزارش شده از تورم صورت خفیف بوده و به سرعت به استروئیدهای خوراکی و یا آنتی هیستامینهای خوراکی پاسخ مثبت میدهند. در هیچ یک از موارد نیازی به بستری شدن در بیمارستان نبود.
خوشبختانه هیچیک از مشکلاتی که بروز کرده بود تهدیدکننده جدی نبود. چرا که آندسته از افرادی که پس از دریافت واکسن کرونا (Covid-19) دچار تورم شده بودند، پس از درمان به سرعت بهبود یافتند و هیچ عارضه طولانی مدتی گزارش نشد. مانند همه واکسن ها، تورم صورت و لب ها نیز یک عارضه جانبی معمول است. بنابراین افرادی که سابقه اینگونه بیماری ها را دارند بهتر است ابتدا با متخصص خود مشورت کنند.
سازمان غذا و داروی آمریکا و تولیدکنندگان مورد تایید واکسن کرونا (COVID-19) همچنان به بررسی سایر مشکلات مشابه ادامه میدهند. مراكز ارائه کننده واكسن کرونا باید مراجعه کنندگان را درباره علائم، نشانه و واكنشهای آلرژيك، طبق توصيه هاي سازمان غذا و داروی آمریکا آگاه کنند.
آیا کسانی که تزریق ژل انجام دادهاند نباید واکسن کرونا تزریق کنند؟
توجه به این نکته ضروری است که داشتن سابقه تزریق ژل به هیچ عنوان مانع از تزریق واکسن نمیشود. چرا که خطرات ابتلا به ویروس کووید-۱۹ بسیار بیشتر از واکنشهای آلرژیک ناشی از تزریق واکسن کرونا است. بنابراین سعی کنید حتما واکسن کرونا را تزریق کنید.
کلینیک پارسیس همچنان به بررسی هرگونه گزارش واکنشهای دیگر در افرادی که سابقه تزریق ژل داشتهاند و واکسن کوووید-۱۹ را دریافت کرده اند، ادامه می دهد و در صورت لزوم این توصیه ها را به روز می کند.